prva strana

Nedelja, 5. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Avgust 2004 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

prošlost

kultura

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

šta da se radi

Dvadeset kandidata za gradonačelnika

Branko Vićentijević

HOBISTI I LOBISTI

- Kao kandidati za valjevskog gradonačelnika pominju se i mašinski inženjer Dragoljub Krstić, nekada predsednik Okružnog odbora SPO u vreme žestokih sukoba u ovoj stranci pred izbore 2000, sada potpredsednik Socijaldemokratije (SD) Vuka Obradovića, prvi „zvanično registrovani” valjevski opozicionar Predrag Vuletić, predsednik Liberalno-demokratske stranke i trostruki učesnik predsedničkih izbora u Srbiji, te ekonomista Divna Novaković, poverenik Karićevog pokreta „Snaga Srbije”, mada Bogče izgleda finansira „potpuno otvorene” ankete o tome koga bi građani najradije videli na mestu gradonačelnika. Takvoga zove pod svoju zastavu i nudi „triput mnogo dobru platu”, stan, luksuzan automobil... U Valjevu je, navodno, izbor pao na dr Nikolu Simića, ginekologa, koji za sada odoleva ponudi moćnih Karića.

Od nestranačkih kandidata, svoju nakanu da bude prvi čovek Valjeva odavno je istakao preduzetnik Predrag Spasojević – Peđa Mazgić, a poslednjih dana pominje se i vlasnik privatne građevinske firme „Moj stan”, Crnotravac Rade Krstić, jedan od upropastitelja a sada i navodnih spasitelja valjevskog fudbala.

Moguće koalicije za sada niko ne pominje ponajpre zbog toga što su se glavni odbori gotovo svih stranaka odlučili za samostalan nastup na lokalnim izborima. Ima i onih u Valjevu, bliskih ovoj ili onoj političkoj opciji, ali se do njihove reči očito ne drži ili su uticajniji nerealno ambiciozni i hobisti.